Tekirdağ,
32°C
açık
Trakya çiftçisinin ayçiçeğinden sonra alternatif ürün olarak gördüğü ve son yıllarda ekimini arttırdığı kanola tarlaları, sarıya boyanan rengiyle görsel şölen sunuyor
Trakya’nın bereketli topraklarına ekilen ayçiçeğine alternatif olarak ekilen ve yağ üretiminde kullanılan kanola bitkisinin çiçek açmasıyla tarlaları sarıya boyadı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da sarıya boyayan kanola tarlaları, rengiyle adeta göz kamaştırıyor.
Sarı renkli çiçek açan kanola tarlaları güzel görüntüler oluşturarak ziyaretçilerinin de oldukça ilgisini çekiyor. Kanola tarlaları ziyaretçileri içinde fotoğraf stüdyosuna dönüyor. Altın çiçek veya sarı gelin olarak adlandırılan kanola tarlalarını vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirmek için kullanıyor.